Brze košarice od jagoda

Volim jagode i sve u vezi jagoda. Volim njihov ukus, miris, boju, njhov oblik i sve ono što se može napraviti od njih.
Danas sam pravila brze i preukusne košarice od jagoda sa vanilijom. Ovo je idealan recept kada vam se jede nešto brzo i nešto slatko, ili kad imate goste a nemate mnogo vremena za pripemu slastice. E ovo je to, slatka košarica i kuglica sladoleda od vanilije, pun pogodak.


Sastojci 
pakovanje lisnatog tijesta
500 g jagoda 
800 ml mlijeka 
2 pudinga od vanilije
4 vanilijina šećera 
2 kašike šećera
nekoliko kapi ekstrakta vanilije

Priprema
U 800 ml mlijeka skuhati 2 pudinga sa 2 kašike šećera, vanilijnim šećerom i nekoliko kapi ekstrakta vanilije. Ostaviti da se ohladi. 

Lisnato tijesto razvaljati i izrezati na kvadratiće.

Jagode narezati na ploške i posuti sa 2 kesice vanilijinog šećera.

U kalupe od muffina staviti lisnato tijesto, kašiku do dvije hladnog  pudinga i jagode. Tijesto koje visi iz kalupa preklopiti preko jagoda (fotografija u galeriji).

Peći 15ak minuna na 180°. Pečeno posuti šećerom u prahu.

Napomena: lisnato tijesto prije pečenja potrebno da bude hladno jer će biti hrskavije i ljepše će se listati. Stoga budite brzi pri priremi ili ga prije pečenja ohladite u fruzideru.

Prijatno


 

Najpopularniji recepti

Slano 24.03.2019

Pljeskavice od špinata

Vooolimo proljece :) Tako mi prija ovo vrijeme kad se priroda budi iz zimskog sna, voće cvijeta, a šareno povrće se polako sprema za sadnju. Čovjek ima više energije ...

Slatko 03.03.2019

Punjeni muffini- vanilija

Ovaj recept je za sve nas koji živimo užurbanim, zaposlenim životom ali kojima redovno dođe želja za nečim slatkim i ukusnim.
Ukoliko budete pravili ove muffine, ...

Slatko 13.01.2019

Pavlova torta

Priznajem da je već dugo vemena gledam a nisam se usudila probati napraviti. Mislila sam da je prekomplikovano, da mi neće uspjeti i ko zna šta. I danas se konačno ...