Brownies sa malinama

Ako ste kao i ja bili vrijedni pa sačuvali i zamrznuli maline ili neko drugo bobičasto voće ili možda pak višnje, evo recepta kako da ga iskoristite.

Danas je tu recept za popularne browniese ali u kombinaciji sa malinama i vjerute mi na riječ, ovo je neodoljvog ukusa. Još ako tome svemu dodate i malo sladoleda od vanilije, pa pašćete od ljepote.
Nego, da ne dužim, ide recept.


Sastojci
200 g čokolade za kuhanje
100g mliječne čokolade
150 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 jaja
50 g kakaa
140 g brašna 300 g malina
Na vrh noža praška za pecivo

Priprema
Svu čokoladu nasjeckati i pomiješati. Pola količine ostaviti sa strane, a ostalo zajedno sa maslacem otopiti na pari uz nježno miješanje.

Mikserom umutiti jaja, dodati smjesu sa otopljenom čokoladom. Polako dodavati prosijano brašno i kakako zatim i prašak za pecivo.

Nježno umutiti pola malina i ostatak nasjeckane čokolade. 

Smjesu uliti u kalup 20 x 30 cm i posuti sa ostatkom malina.

Peći na 30 min na 180 °.

Prijatno.


 

Najpopularniji recepti

Slano 24.03.2019

Pljeskavice od špinata

Vooolimo proljece :) Tako mi prija ovo vrijeme kad se priroda budi iz zimskog sna, voće cvijeta, a šareno povrće se polako sprema za sadnju. Čovjek ima više energije ...

Slatko 03.03.2019

Punjeni muffini- vanilija

Ovaj recept je za sve nas koji živimo užurbanim, zaposlenim životom ali kojima redovno dođe želja za nečim slatkim i ukusnim.
Ukoliko budete pravili ove muffine, ...

Slatko 13.01.2019

Pavlova torta

Priznajem da je već dugo vemena gledam a nisam se usudila probati napraviti. Mislila sam da je prekomplikovano, da mi neće uspjeti i ko zna šta. I danas se konačno ...